Portofel, accesoriu de eleganță sau o necesitate

În lumea noastră modernă din ce în ce mai puține persoane au asupra lor bani lichizi. Cu apariția cardurilor electronice de plată de toate felurile, rolul portofelului s-a transformat într-un recipient în care ținem cardurile și nu banii.

Dar necesitatea de avea un portofel nu a dispărut, doar s-a transformat modul în care se petrece alegerea lui. Alegerea acestui accesoriu trebuie să satisfacă mai multe criterii printre care cel de dimensiune, percum cele ce depinde de calitatea materialului și a designului.

Dimensiunea portofelului.

Cel mai important factor de decizie în alegerea portofelului este dimensiunea. Ca să poți identifica mărimea necesară, trebuie să cauți niște răspunsuri la întrebările:

  • unde obișnuiește să ține portofelul persoana la care cumperi portofelul?
  • ce anume ține în portofel?
  • portofelul are nevoie de protecție suplimentare?

Bărbații și femeile au moduri diferite de a purta portofelul. Bărbații de obicei poartă portofelul într-un buzunar de la pantaloni sau geacă, deci dimensiunea acestora nu trebuie să fie exagerat de mare. Bineînțeles, dacă portofelul va găzdui frecvent bani mulți, atunci trebuie să fie destul de încăpător pentru aceste situații.

Femeile în general țin portofelul în poșetă de mână, rucsac, depinde ce au ales să poartă în ziua respectivă. Din acest motiv, portofelul pentru doamne este de obicei mai mare, în formă dreptunghiulară.

Pentru toate tipurile de portofel este general valabil, că trebuie să aibă o grămadă de compartimente în care să încape numeroasele carduri, cartea de identitate și celelalte acte care le purtăm mereu la noi.

Portofel de calitate doar din materiale de calitate

Putem spune, că dacă vrei un lucru de calitate, trebuie să folosești la confecționarea ei numai materiale de calitate. Acest lucru este valabil și pentru portofele! Fiind un accesoriu  pe care le ai cu tine zilnic, trebuie să fie făcut dintr-un material rezistent la uzură.

Fără discuții pentru realizarea portofelelor materialul ideal este pielea naturală. Acest material este destul de rezistent pentru a fi folosit timp îndelungat, fără să se deterioreze sau să se observe pe suprafața lor decolorare, uzură. Pielea naturală se poate vopsii în diferite culori, se pot aplica ornamente sau cusături.

În special la portofele de damă, se folosesc și alte materiale în special pentru a crește diversitatea de design. Pielea sintetică sau textile impregnate pot satisface cerințele exigente de fi folosite pentru confecționarea portofelelor. Sunt impermeabile, sunt rezistente la uzură și sunt extrem de ușor de prelucrat industrial. Datorită acestor caracteristici veți întâlni în mai multe magazine o abundență de modele de portofele din imitație de piele și textile colorate.