Reindragosteste-te de partenerul tau

Este perfect normal sa ai momente in care te simti mai mult sau mai putin indragostita de partenerul tau. Cu toate acestea, este dureros sa ai acalmie intr-o relatie care te lasa sa te simti fara speranta sau sa-i pui la indoiala viitorul. In aceste momente, chiar daca aveti liste cu probleme cu partenerul dvs., poate fi cumva greu de identificat de ce ati pierdut sentimentele de iubire care v-au biruit candva.

Este posibil sa „iubesti” persoana respectiva. S-ar putea sa vrei in continuare sa functioneze cu el sau ea. Dar pur si simplu nu poti avea acces la acel flux liber de dragoste, acea usurinta de a da si de a primi, care te-a facut sa te luminezi si sa astepti cu nerabdare fiecare zi pe care o vei petrece impreuna. Cuplurile pierd adesea multe dintre aceste sentimente vitale de dragoste si afectiune atunci cand renunta la dragostea reala.

Aici, vreau sa vorbesc despre actiuni proactive pe care le poti intreprinde pentru a te reconecta cu ceea ce ai simtit atunci cand te-ai indragostit, actiuni care rup o legatura fantastica si demonstreaza ca dragostea adevarata este inca vie si accesibila. Ti-ai cunoscut jumatatea acum multi ani pe AnunturiMatrimoniale, insa acum s-a instalat monotonia in cuplu? Iata ce trebuie sa faci.

Renunta la critici

La un moment dat, orice persoana dintr-o relatie se poate trezi observandu-si partenerul printr-o lentila critica. Aceasta lentila poate fi clar distorsionata: de exemplu, cand te trezesti ingrozit de felul in care partenerul tau isi dreseaza glasul sau te simti exagerat de enervat cand trebuie sa alerge inapoi in casa pentru ceva ce a uitat. De asemenea, puteti incepe sa va concentrati asupra greselilor partenerului dvs., sa ii catalogati defectele si sa va enervati din cauza asta. Este mult prea usor sa te enervezi de unele dintre obiceiurile sale. La urma urmei, il cunosti destul de bine. Dar adevarul este ca partenerul tau probabil a avut intotdeauna aceste defecte, chiar si atunci cand te-ai indragostit prima data.

Adevaratul motiv pentru care oamenii devin atat de critici cu cineva pe care il iubesc este mult mai profund. In primul rand, oamenii au tendinta de a proiecta trasaturile negative ale parintilor lor sau ale ingrijitorilor lor timpurii asupra partenerilor lor. De asemenea, tind sa presupuna ca partenerul lor va actiona in aceleasi moduri in care i-a ranit in trecut. Deseori citesc gresit cuvintele si actiunile partenerului lor. Ei chiar distorsioneaza sau provoaca partenerul lor sa actioneze in moduri care se simt dezamagitoare si frustrante, dar familiare. Acest proces de proiectie, distorsiune si provocare reala a partenerului este condus de ascultarea „vocii interioare critice”. Toate aceste sfaturi vor fi extrem de utile in orice cuplu.

Vocea interioara critica este un inamic intern care te antreneaza si te doboara atat pe tine, cat si pe partenerul tau. Deoarece scopul sau este sa te saboteze si sa te distanteze de ceilalti, tinde sa fie deosebit de critic fata de oamenii carora le esti cel mai aproape. Desigur, partenerul tau este uman si are adevarate defecte, dar vocea ta interioara critica nu este acolo pentru a te ajuta sa rezolvi rational aceste probleme. In schimb, exagereaza si ofera sfaturi slabe despre cum sa rezolvi problemele. De exemplu, daca simti ca partenerul tau nu a fost disponibil, mai degraba decat sa te deschizi fata de partenerul tau, vocea ta interioara critica poate aparea cu comentarii de genul „Vezi? Lui nu-i pasa de tine. El este atat de egoist.”