Scurt ghid de cumparare boiler solar

boiler solar

Avand in vedere ca din ce in ce mai multi oameni isi exprima ingrijorarea cu privire la facturile ridicate la gaz si electricitate, acestia iau din ce in ce mai mult in considerare o investitie in incalzirea solara a apei. In esenta, acesta foloseste energia captata de panourile solare pentru a incalzi apa menajera sau apa din boiler.

Un incalzitor solar de apa este o solutie ecologica care poate reduce costurile de incalzire cu pana la 60% si, prin urmare, poate fi atat rentabila si benefica pentru propria locuinta, cat si pentru un hotel, pensiune, cabana si zona de camping din apropierea marii. Pentru a afla tot ce trebuie sa stiti despre astfel de sisteme si pentru a selecta cu usurinta cel ideal pentru scopurile dumneavoastra, am pregatit urmatorul ghid de cumparaturi. Un boiler solar se va dovedi una dintre cele mai bune alegeri pentru economie.

Cum functioneaza un boiler solar?

Incalzitoarele solare de apa functioneaza doar daca luati in considerare kitul de incalzire solara a apei (la un pret bun), pentru ca un panou nu functioneaza singur. Pe langa panourile solare, care colecteaza energia solara si sunt plasate pe acoperis, tuburile de vid, statia de automatizare si un controler, veti avea nevoie si de colectoare, cele care colecteaza energia solara, care sunt plasate pe acoperis, tuburile de vid, statia de automatizare si un controler. Apa calda generata de boiler va fi pompata catre statia de pompare prin intermediul tubului de vid.

Regulatorul de temperatura este amplasat in partea de jos a rezervorului, pentru a porni si opri fluxul de apa rece. Controlerul de temperatura utilizeaza senzori pentru a se asigura ca apa este suficient de calda in functie de setarile dumneavoastra. Daca temperatura de la panouri este mai mare decat temperatura cazanului, regulatorul va porni pompa, in timp ce daca este mai mica, pompa va fi pornita. Aceeasi procedura se aplica daca temperatura de la panouri este mai mare decat cea de la boiler.

Va este furnizat cel mai precis si mai fiabil controler digital. Acesta va avea un afisaj si va fi livrat cu o varietate de aplicatii si functii valoroase: racire, anti-inghet. Atunci cand apa din cazan atinge nivelul optim de presiune, temperatura creste, depasindu-l. Aplicatia foloseste gravitatia pentru a raci treptat apa din cazan folosind setarea de noapte – o puteti seta in acest scop.

Chiar si in timpul iernii, un boiler solar presurizat capteaza energie solara pe tot parcursul anului, indiferent de temperaturile negative de afara. Este un sistem sofisticat si necesita o sursa de energie. Tevile prin care circula apa pot ingheta, asa ca sunt tratate cu un concentrat de glicol termic, pe care producatorul il poate include sau nu in comanda.

Cu toate acestea, sistemul solar poate fi folosit si pentru a produce apa calda pentru utilizare si pentru incalzire, dar in cea de-a doua situatie, cerintele vor creste, astfel incat va trebui sa achizitionati mai multe panouri solare si un boiler suplimentar. Apa menajera va fi folosita si desalinizata, in timp ce apa de incalzire recirculata va fi produsa. O astfel de investitie este mai costisitoare, dar este ceea ce va recomandam daca doriti o metoda alternativa si fiabila pentru toate anotimpurile.