SEO, un cuvant important pentru cei care doresc sa reuseasca in business-ul online!

Cuvantul SEO se foloseste de aproape 30 de ani in lumea marketing-ului online, mai exact de la inceputul anilor ‘90 cand internetul si business-ul au inceput sa fie parteneri. In Romania, acest cuvant este la ordinea zilei pentru toti cei care necesita promovare SEO pentru site-ul lor online. Aceste servicii pot fi oferite de agentii precum agentie seo, pentru a beneficia pozitia site-ului in randul motoarelor de cautare.

Pentru intelesul tuturor, SEO inseamna Search Engine Optimization, care este practica de a creste cantitatea si calitatea traficului catre site-ul  web prin rezultatele organice ale motorului de cautare.

Pentru a intelege adevaratul sens al SEO, este necesara sa se inteleaga urmatorii pasi:

Calitatea traficului. Puteti atrage toti vizitatorii din lume, dar daca vin pe site-ul vostru, deoarece Google le spune ca sunteti o resursa pentru computerele Apple, atunci cand de fapt sunteti un fermier care vinde mere, acesta nu este trafic de calitate. In schimb, doriti sa atrageti vizitatori care sunt cu adevarat interesati de produsele pe care le oferiti.

Cantitatea de trafic. Odata ce aveti persoanele potrivite care fac clic pe aceste pagini cu rezultate ale motorului de cautare (SERP), mai mult trafic este mai bun.

Rezultate organice. Anunturile reprezinta o parte semnificativa din multe SERP. Traficul organic este orice trafic pentru care nu trebuie sa platiti.

In principiu SEO functioneaza destul de simplu, iar explicatia cea mai buna este aceasta:

Google (sau orice motor de cautare pe care il utilizati) are un crawler care se stinge si aduna informatii despre tot continutul pe care il pot gasi pe Internet. Crawlerele readuc toate acele 1 si 0 inapoi la motorul de cautare pentru a construi un index. Acest index este apoi alimentat printr-un algoritm care incearca sa potriveasca toate acele date cu restul.

Partea O a SEO – optimizare – este locul in care oamenii care scriu tot continutul si il plaseaza pe site-urile lor, nimeresc acel continut si acele site-uri, astfel incat motoarele de cautare sa poata intelege ceea ce vad si utilizatorilor care sosesc prin cautare le va placea ceea ce vad.

Un site nu este chiar un site pana cand nu are continut. Dar SEO pentru continut are suficiente variabile specifice. Daca sunteti curios cu privire la cercetarea cuvintelor cheie, cum sa scrieti o copie potrivita pentru SEO si tipul de markup care ajuta motoarele de cautare sa inteleaga exact despre ce este continutul oferit, o agentie va poate ajuta. Acestel advertoriale seo vor schimba imaginea site-ului web!