Sfaturi pentru a-ti alege bine ochelarii de soare

A avea grija de ochii nostri este vitala, deoarece acestia sunt utilizati pe tot parcursul vietii. Acum, ca a venit vara si suntem mai expusi la lumina soarelui, este foarte important sa alegem ochelari de soare buni, deoarece, asa cum am spus anterior, ochii sunt pentru toata viata si nu orice ochelari de pe piata servesc pentru a preveni deteriorarea cauzata de razele soarelui.

Petrecem mult timp in fata soarelui, iar ochiul poate suferi prin acea lumina ultravioleta, care poate deteriora pielea, dar poate deteriora si ochiul si este foarte important sa purtam ochelari de soare.

Expertii considera ca atunci cand vine vorba de protejarea ochilor nostri de lumina soarelui, este esential sa purtam ochelari de soare atunci cand mergem si la zapada, deoarece pot aparea arsuri in ochi din cauza reflexiei puternice a luminii solare si, de preferinta, recomanda ochelari de soare de categoria 4.

Pe termen lung, lumina UV are tot potentialul de a afecta iremediabil ochii iar daca esti in cautarea unor ochelari de soare recomandam sa cauti si rame ochelari Iasi.

Cu toate acestea, enumera principalele concepte pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand alegem o pereche de ochelari de soare buni, precum si greselile care nu ar trebui facute:

1.- Alegeti intotdeauna urmand sfatul specialistilor si cumparati dintr-o optica medicala, deoarece exista multe tipologii in intensitatea filtrului. Exista patru categorii: 4 este cel mai intunecat, care este folosit mai presus de toate pentru zapada; 3 este cel mai frecvent si are aproape toate tipurile de utilizari; si 2 si 1 sunt lentile mai putin colorate si lasa mai multa lumina prin intermediul lor. In functie de nevoia pe care o avem, trebuie sa folosim un anumit tip de lentile.

2.- Este necesar sa aveti filtru UV. Orice ochelari alesi bine, dintr-o optica medicala, indeplinesc cerintele impotriva luminii ultraviolete

Purtarea unei lentile intunecate si fara acest filtru poate deteriora foarte mult ochiul, deoarece atunci cand exista intuneric, pupila se mareste si lasa mai multa lumina. Apoi, cu aceasta lentila fara filtru UV va intra multa lumina, pupila noastra va fi foarte mare si ne va deteriora serios ochii, clarifica specialistii.

3.- In ceea ce priveste tonurile, specialistul in optica medicala subliniaza ca, in general, cei care au miopie vad mai bine prin lentilele colorate in maro, in timp ce ochiul hipermetrop vede mai bine prin culorile verzi.

4.- Atunci cand alegeti ochelari de soare si ochelari de vedere exista diferite materiale, cel mai important lucru este sa va ocupati de lentile, care pot fi din sticla minerala sau sticla organica. In trecut, lentilele de sticla au fost folosite mai mult, dar acum cele mai întâlnite sunt lentilele din sticla organica. Acestea se caracterizeaza in principal prin multitudinea tratamentelor aplicate pe lentile, în plus acestea nu se sparg daca ochelarii cad și sunt mult mai usoare.

5.- In cazul in care ideea este de a cumpara ochelari cu lentile polarizate sau colorate dintr-o optica medicala nu iti pare buna, gandeste-te la toate avantajele mentionate si cu siguranta vei ajunge la concluzia ca merita investitia.