Tabloul electric – unul din cele mai importante elemente ale instalației electrice

La construcția unei case noi, un aspect de importanță majoră de care proprietarii trebuie să țină cont este instalația electrică. Realizată de o echipă profesionistă, instalația electrică nu ar trebui să ridice niciun fel de probleme pentru o perioadă de minim 30 de ani.

Un plan electric corect realizat trebuie să cuprindă:

  • puncte de alimentare;
  • puncte de distribuție reprezentate de un tablou metalic;
  • circuite electrice formate din cabluri de curent;
  • prize și întrerupătoare;
  • puncte de montare a lustrelor și aplicelor.

Calitatea instalației electrice se judecă după modul în care aceasta a fost proiectată și cât de bine s-a estimat consumul de curent electric din locuința respectivă. Astfel, fiecare componentă a instalației electrice trebuie aleasă cu o atenție deosebită pentru ca ea să poată face față cerințelor consumatorilor.

Ce este un tablou electric și de ce este necesar?

Tabloul electric, cunoscut și sub numele de panou de panou electric, este acea componentă a instalației electrice responsabilă cu distribuția curentului. Cele mai bune tablouri electrice sunt capabile de a distribui energia electrică pe circuite, dar și de a proteja consumatorii de scurtcircuite prin singuranțele montate pe contrapanourile acestora, care previn supraexploatarea.

Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat să investești într-un tablou electric metalic cu contrapanou. Contrapanoul este o placă specială, fixată pe spatele unui tablou electric metalic, pe care se prind siguranțele și care se comercializează separat, ca accesoriu, sau împreună cu tabloul electric.

Pentru o montare facilă și o potrivire exactă, poți investi într-un tablou electric cu contrapanou din magazinul online Eldepo. Realizat din materiale premium, vopsit în câmp electrostatic și cu multiple posibilități de montare, un astfel de produs îți oferă o soluție completă și sigură pentru distribuția curentului electric, reducând la minim riscul de scurtcircuit și avariere a aparatelor electrocasnice, dar și a altor consumatori de curent din locuință.