Tipuri de corpuri de iluminat

Iluminatul este de multe ori ceva care este trecut cu vederea pana in etapele finale de renovare acasa. Gama de optiuni de iluminat este foarte mare si poate deveni rapid coplesitoare. Cum alegi corect?

Iluminarea corespunzatoare imbunatateste decorarea in fiecare camera din casa ta. Iluminarea corecta transforma spatiul, creand o ambianta specifica, in functie de tipul de corp de iluminat ales de pe https://cozzy.ro/veioze. Iata ce trebuie sa stiti despre corpurile de iluminat disponibile in magazine, astfel incat sa faceti cea mai buna alegere.

Exista trei tipuri diferite de iluminare:

Iluminat general

Iluminatul general inseamna o sursa principala de iluminat care ofera o iluminare principala a zonei. Un corp de iluminat general este situat in mod obisnuit in centrul camerei intr-o destinatie de plasare simetrica si scopul sau este de a asigura intreaga camera bine luminata. Corpurile utilizate pentru acest tip de iluminat sunt de multe ori spoturi cu lumini fluorescente.

Iluminatul de accent

Acest tip de iluminat este utilizat pentru a evidentia anumite constructii, obiecte decorative, cum ar fi sculpturi de arta si picturi. Luminile de accent vin sub forma de spoturi luminoase, in cazul in care o lumina puternica este axata pe obiectul in cauza.

Care sunt diferitele becuri disponibile pe piata?

INCANDESCENT

Becurile incandescente emana o lumina calda, de un galben deschis si sunt folosite pentru iluminatul interior. Cu toate acestea, ele sunt cel mai putin eficiente energetic si dureaza aproximativ 800 de ore. Acest tip de bec functioneaza cel mai bine ca lampi de podea sau de masa, precum si candelabre.

FLUORESCENT

Acest tip de bec ofera o lumina rece, lumina eficienta energetic care este potrivita pentru zonele care in care nu se desfasoare activitati sau pentru iluminatul ambiental. Astfel de zone includ subsoluri si holuri minore. Fiecare lampa dureaza mult timp si nu necesita inlocuirea frecventa. Mai multe sfaturi util de amenajari interioare gasesti pe https://blogary.ro.

LED

Desi scumpe, aceste becuri dureaza cel mai mult si sunt foarte bune deoarece emit o lumina stralucitoare. In plus, ele fac culorile sa arate foarte bine. Constand dintr-un circuit semiconductor care emite lumina atunci cand energia electrica este alimentata, becurile cu LED-uri nu provoaca caldura excesiva. Becurile cu LED-uri vin in culori foarte diverse, variind de la alb, galben, rosu, albastru. Aceste becuri pot fi montate in anumite zone ale casei pentru a evidentia unele obiecte decorative. Totodata, le puteti monta deasupra patului in cazul in care nu va place sa dormiti pe intuneric si vreti un strop de lumina in incapere.

HALOGEN

Becurile cu halogen sunt adesea folosite pentru a oferi un prim-plan pe obiectele artistice din casa. Disponibile in galben si alb, ofera lumina calda, o lumina extrem de placuta si linistitoare. Este important de stiut totusi ca aceste becuri implica un consum destul de mare de energie. Prin urmare, nu uitati sa luati in considerare si acest aspect atunci cand mergeti la cumparaturi. Becurile cu halogen nu sunt indicate in incaperile unde lumina este mai mereu aprinsa pentru ca puteti sa va confruntati cu o suma destul de mare la energia electrica.