Sfaturi pentru a alege corect corpurile de ilumiant

Lumina nu are secrete. Este suficient sa aveti concepte de baza clare pentru a va bucura de o iluminare adecvata nevoilor dvs. Am pus impreuna pasi de baza ca un ghid practic cu care puteti planifica iluminarea camerei de zi.

Daca vrei o sursa de inspiratie si, de ce nu, un loc din care sa achizitionezi corpurile de iluminat, cevacecauti.ro este locul in care poti gasi tot ce ai nevoie. In plus, pentru ca este un magazin online, va fi mult mai simplu sa ai acces la un numar mai mare de articole, comparativ cu magazinele fizice, unde numarul de piese este limitat de spatiul disponibil in magazin. Astfel, vei putea sa obtii articole care chiar te vor ajuta sa iti configurezi spatiul asa cum vrei.

Pasul 1. Spune-mi cum arata sufrageria ta…

Si veti sti ce iluminat sa alegi .  Daca doriti sa o faceti bine, faceti exercitiul anterior de a va gandi la ceea ce faceti de obicei in living „Daca il folositi in principal pentru a va uita la televizor, ar trebui sa alegeti iluminarea indirecta si foarte moale, deoarece daca exista multa lumina nu veti vedea bine monitorul”, spun specialistii. Importanta nu este cantitatea de lumina naturala pe care o primeste sufrageria, ci atunci cand nu o mai primeste.” Atunci intra in joc iluminatul artificial.

Pasul 2. Automatizarea locuintei? Fara indoiala!

De ce? „Pentru ca ofera confort si o economie de energie foarte puternica”, spun specialistii. Cu acesta puteti planifica iluminatul pentru diferite momente (de exemplu, lumini pentru a va relaxa, pentru a lucra sau pentru a primi prieteni). „Cu un buton simplu puteti alege scena de lumina ideala pentru fiecare moment, creand senzatii, placere vizuala si asigurand in permanenta confortul luminii.” Alege cele mai bune corpuri de iluminat astfel incat sa sporesti functionalitatea interiorului tau.

– Economii. „Datorita automatizarii locuintei puteti regla puterea surselor de lumina. Adica, puteti „transforma” un bec de 100 w intr-un bec de 40 w. Cu aceasta consumati cu 60% mai putin si, in plus, prelungiti durata de viata utila. Cu un regulator controlati intensitatea, dar puterea este aceeasi, astfel incat si consumul va fi acelasi. Cu automatizarea locuintei, prin controlul puterii, reduceti drastic consumul si factura finala a luminii.

– Buget. „Un sistem de automatizare a locuintei face costul instalatiei electrice cu 25%, dar se recupereaza cu un consum redus.”

Formula succesului

  • Lumina generala cu mai multe lumini.” Evita iluminarea intotdeauna cu aceeasi sursa de lumina: nu toate sa fie LED sau toate becurile halogen. Este important sa cream senzatii, iar pe o singura sursa de lumina iluminatul ar fi plat si sarac”.
  • Lumina ambientala calda si slaba.” Combinati diferite lampi (langa canapea, pe o comoda de sertare …) cu care sa creati diferite scene si care pot fi reglementate. Un sfat: alegeti surse de lumina calda (aproximativ 2.700 K).”
  • Iesi in evidenta cu lumina spot.” Vrei sa scoti in evidenta o pictura? O poti face cu un spot pe tavan.” Alte elemente pe care le puteti evidentia sunt sculpturile, biblioteca de carti sau unele piee de mobilier special.

Pasul 3. Da lumina zonei canapelei

Lumina trebuie sa fie indirecta, reglabila, calda si moale (aproximativ 20 W). Daca iluminati din tavan, idealul este sa instalati LED-uri pe perimetrul camerei de zi, astfel incat lumina sa fie distribuita in intreaga camera.

– Lampi de sprijin. Pentru atunci cand nu aveti nevoie de lumina generala a plafonului, asezati lampile de masa pe mesele laterale de langa canapea (sau una in picioare daca nu aveti o masa). In plus fata de iluminat, veti decora si camera intr-un mod placut.