Tratamente împotriva acneei pe care le poți încerca și acasă!

Acneea este una dintre cele mai neplăcute afecțiuni cutanate, și nu este specific doar perioadei de adolescență. Adulții, ba chiar și copiii pot suferi din cauza ei, așa că am decis să îți oferim câteva remedii naturiste împotriva coșurilor, pe care le poți încerca și acasă!

Cauzele acneei

Înainte de a discuta despre un tratament acnee eficient pentru tine sau cineva drag ție, trebuie să vedem care sunt cauzele care pot duce la apariția ei. Cele mai comune sunt modificările hormonale, folosirea produselor de îngrijire corporală necorespunzătoare, consumul de alimente nepotrivite, anumite medicamente, odihna insuficientă, igiena incorectă.

Descoperă remediul naturist care ți se potrivește

Acum, că am clarificat această problemă, să vedem care dintre remediile naturiste de mai jos ți se potrivește.

Zeamă de lămâie

Multe persoane susțin că pentru ele remediul potrivit a fost zeama de la o lămâie, amestecată cu puțină apă de trandafiri. Mixul astfel rezultat a fost aplicat înainte de culcare, iar dimineața fața a fost spălată foarte bine. Atenție însă, nu folosi acest remediu dacă ai răni deschise, pentru că se pot agrava.

Argilă

Fă-ți o mască naturală cu argilă, respectând instrucțiunile de pe ambalaj, pe care mai apoi o lași să acționeze peste noapte, sau măcar 20 de minute. Se clătește apoi totul cu apă din abundență.

Pastă de dinți

Este un remediu rapid pentru acnee, și tot ce trebuie să faci este să aplici o cantitate mică de pasă pe zonele afectate, după care acoperă cu un bandaj și lasă să acționeze peste noapte. După doar două zile, coșul neplăcut a dispărut.

Bicarbonat de sodiu

Ai auzit desigur de mulțimea de beneficii pe care le are bicarbonatul de sodiu. Printre acestea se află și faptul că este un bun exfoliant, ceea ce te ajută atunci când punctele negre sunt problema ta. Amestecă cu apă și apoi aplică pe piele. Simplu, rapid și foarte eficient.

Castravete

Acest remediu este atât de simplu, încât pare aproape imposibil. Cu toate acestea, este foarte eficient. Tot ce trebuie să faci este să amesteci un castravete în blender până ajunge o pastă moale, pe care o aplici pe zonele cu probleme. Lasă să acționeze în jur de jumătate de oră, după care clătește. Repetă de mai multe ori câteva zile la rând și vei observa diferența.

Aloe vera

Nu degeaba a fost numită aloe vera ”planta minune”, pentru că în ceea ce privește remedierea afecțiunilor cutanate, pur și simplu nu are egal. În cazul în care acneea este cea care îți faci probleme, folosește gel de aloe vera pentru a scăpa ușor de neplăcerile ei, dar și de cicatricile inestetice rămase în urmă.

Iaurt

Tot ce ai citit până acum ți s-a părut prea complicat și vrei ceva mai simplu? Greu de crezut, dar există un remediu împotriva acneei, unul foarte eficient și simplu de aplicat: iaurtul bio. Prin urmare, aplică-l pe zonele afectate, lasă să acționeze și spală după 10 minute. Îl vei adora, crede-ne!

Ulei de măsline

Nu ai bani de creme și produse de îngrijire a tenului scumpe? În plus și acneea își face de cap pe tenul tău? Atunci folosește remediul naturist preferat de femeile din zona Mării Mediterane, care au un ten impecabil: aplică ulei de măsline pe piele, masează până când este bine absorbit și gata! Repetă operațiunea în mod regulat și surpriză: ai tenul perfect, pe care mereu ți l-ai dorit!

Cuburi de gheață

Un remediu simplu, dar eficient în tratarea acneei este și acesta: cuburile de gheață aplicate pe zonele cu probleme reduc mult umflăturile, coșurile și roșeața care te fac să te simți inconfortabil.