Vacanta cu copiii la Sovata: O aventura de neuitat in mijlocul naturii

vacanta la munte cu copii

Sovata este o statiune aflata in judetul Mures si se numara printre cele mai populare destinatii de vacanta pentru familii, dar si pentru turisti singuri. Fiind cunoscuta pentru apele sarate si pentru multitudinea de lacuri helioterme, Sovata reprezinta o experienta foarte speciala in natura, combinand relaxarea cu activitatile distractive pentru toata familia.

Tratamente cu nămol și înot în lacuri helioterme

Printre cele mai importante motive pentru care Sovata este o destinatie turistica, se numara lacurile heliotermale care ofera numeroase proprietati terapeutice. Dintre toate acestea, cele mai cunoscute sunt lacul Verde, lacul Ursu si Alunis. Apa sarata si namolul scos din aceste lacuri vin cu efecte benefice pentru articulatii si piele si se utilizeaza de obicei in tratamente balneare si in cele de sanatate. Poti gasi cazari cu piscina la Sovata astfel incat sa fii aproape de toate centrele SPA din zona.

Vacante cu aventuri in natura

Statiunea are in jur o zona care ofera numeroase posibilitati pentru activitatile in aer liber, fiind perfecta pentru a petrece timpul cu prietenii si familia. Foarte aproap este pestera Piatra Taiata sau rezervatia Cheile Tatarului, acolo unde toata familia poate sa faca drumetii si sa admire peisaje interesante. De asemenea, poti si sa te plimbi pe lacurile de la Sovata, cu ambarcatiuni pe care le poti inchiria.

Distreaza-te alaturi de cei mici la Dinosauria

Un loc foarte atractiv pentru copii este Parcul Dinosauria, aflat in Sovata. Aici, copiii pot sa descopere infomatii interesante despre viata preistorica. Parcul gazduieste o colectie impresionanta de statui in marime naturala, reprezentand dinozauri in diverse stadii de dezvoltare. Prin urmare, vei oferi celor mici o experienta educativa, la care pot sa se si distreze.  Copiii pot sa invete lucruri interesante despre dinozauri si pot fi lasati sa exploreze pe cont propriu daca vor.  Daca te intrebi de ce sa vizitezi Sovata, accesul la un astfel de parc pentru cei mici poate fi o explicatie.

Baile de sare de la Sovata

Atunci cand mergi in vacanta la Sovata, poti face inclusiv bai de sare si nu trebuie sa ratezi ocazia de testa proprietatile apei saline. Poti sa mergi inclusiv la masaj si la alte tratamente speciale care te vor ajuta sa te simti mai relaxat si te vor umple cu energie pana la urmatoarea vacanta.

Bear Lake – un parc balnear de aventura

La Aventura Bear Lake poti sa te distrezi cu copiii si poti gasi o mare varietate de tobogane si piscine pe care sa le testezi. Cei care au proiectat parcul s-au gandit la toate posibilitatile, iar aici ai optiuni pentru toate varstele. De asemenea, vei gasi inclusiv terenuri de sport, trambuline si mai multe facilitati  pentru divertisment, astfel incat sa se distreze si copiii si adultii.

Sovata reprezinta o destinatie de vacanta perfecta atat pentru turistii care calatoresc singuri cat si pentru familiile care au copii. Vei gasi aici o combinatie perfecta pentru relaxare si aventura in inima naturii. Cu apele sale sarate, lacuri termale si parcuri de aventura, statiunea te asteapta cu aventuri de neuitat pentru tot grupul, indiferent daca vii aici cu familia sau cu prietenii.