Ai masina electrica? De ce trebuie sa achizitionezi o statie de incarcare pentru acasa

Daca ai o masina electrica atunci, cu siguranta, stii ca o statie de incarcare electrica este vitala pentru a putea circula cu masina. Cu toate acestea in momentul in care ai o masina electrica, vine problema incarcarii. Desigur, o poti face in statiile peco sau statiile de incarcare din tara, insa acestea nu sunt inca atat de multe si trebuie sa depinzi de altii pentru incarcarea autoturismului.

O statie de incarcare EV pentru acasa te poate salva insa de mult stres si timp pierdut, iar masina va fi incarcata de fiecare data cand ai nevoie de ea.

De ce trebuie sa achizitionezi propria statie EV pentru masina ta

Achizitionarea unei statii de incarcare EV este deosebit de utila. Avand propria statie de incarcare poti incarca bateria masinii la orice ora din zi si din noapte doresti. Iar in timp ce masina se incarca tu poti petrece timp pretios alaturi de familie sau poti face lucrurile acelea pe care inainte le amanai din lipsa de timp.

Un alt beneficiu al statiilor de incarcare pentru masina este pretul reducs al energiei electrice. Desi echipamentul de incarcare poate parea costisitor, pretul acestua se amortizeaza in timp. Desigur poti incarca masina la priza normala, cu un adaptor, insa cu ajutorul unei statii incarcare electrice, masina se incarca de 8 ori mai rapid, iar acest lucru se reflecta intr-un consum redus de energie electrica. Pretul final pentru o incarcare completa este chiar mai mic decat cel pe care l-ai da la peco pentru incarcarea masinii.

Alte avantaje ale achizitionarii pripriei statii de incarcare sunt urmatoarele:

  • Daca familia ta are mai mult de o masina electrica, poti achizitiona o statie cu mai multe terminale de incarcare, astfel incat sa puteti incarca masina in acelasi timp.
  • Statiile de incarcare electrice se potrivesc oricarui model de masina. Prin urmare nu trebuie sa schimbi statia daca vei schimba masina in viitor.
  • Statiile pot fi montate in exteriorul casei, alegand un model care este special creat pentru a rezista la temperaturile extreme din timpul verii si al ienii, dar si precipitatiilor.

Criterii de care sa tii cont la achizitionarea unei statii EV

Desi  achizitionarea unei statii EV poate parea simpla (intrii pe un site si plasezi o comanda), lucrurile nu stau chiar asa. Inainte de a o cumpara, este important sa fii atent la specificatiile acesteia si mai putin la design. Iata la ce este important sa fii atent inainte de a achizitiona o statie EV pentru acasa:

  • Putere de incarcare – puterea de incarcare influenteaza timpul pe care masina il petrece conectata la statie pentru o incarcare completa.
  • Numar de terminale – daca ai mai mult de o masina este important sa te asiguri ca statia achizitionata are mai multe terminale de incarcare.
  • Locul de instalare al statiei – este important sa stii daca o instalezi in exterior sau in interiorul garajului. In functie de aceste criterii, alege o statie destinata pentru ambianta respectiva.
  • Siguranta – statia trebuie sa fie dotata cu siguranta de protectie in caz de scurtcircuit sau fluctuatii de energie electrica.

Folosind masini si statii de incarcare electrice ajuti la protejarea mediului si faci si economii. Insa, daca te ingrijoreaza valoarea facturii de electricitate, nu trebuie sa uiti ca utilizarea de becuri LED si de sisteme de iluminat inteligente, in locul celor clasice, este o metoda eficienta de a reduce consumul de energie si, totodata, al facturii de electricitate.