Descopera noul aparat dentar invizibil

aparat dentar

aparat dentar

Atunci cand ai probleme cu dintii, in special atunci cand nu sunt intr-o pozitie corecta, poti dezvolta anumite complexe care sa te traga inapoi. O personalitate increzatoare este una care e multumita de ceea ce vede in oglinda si care transmite acest lucru celorlalti prin gesturi si mimica. Faptul de a nu putea zambi larg de teama ridicolului ori reticenta de a lua cuvantul in public, de a te expune privirilor critice iti poate dauna profund. Implicatiile psihologice sunt numeroase, dar nici cele fizice nu sunt de ignorat.

Niciodata nu e prea tarziu

Daca nu ti-ai rezolvat problemele dentare in copilarie, la maturitate va fi o decizie dificila. Unii oameni considera in mod eronat faptul ca aparatul dentar este necesar doar copiilor. Ei se gandesc ca odata trecuti de o varsta, aceasta problema nu mai este la fel de importanta. Ar trebui sa stii ca niciodata nu este prea tarziu sa indrepti ceva in legatura cu tine, mai ales atunci cand acest lucru este simplu de facut.

Un aparat dentar nu mai este vazut ca ceva rusinos sau urat. Din contra, el a inceput sa fie considerat un accesoriu la moda. Persoane de toate varstele apeleaza la aceasta solutie si se mandresc cu asta. In plus, daca amani tratamentul, consecintele unei danturi strambe se vor vedea in timp. Este posibil ca muscatura sa sufere modificari. Iar dintii vor fi predispusi la carii din cauza pozitionarii defectuoase.

aparat dentar
aparat dentar

Mergi pe mana specialistilor

Cele mai noi tehnologii permit montarea unui aparat dentar care este foarte putin sau deloc vizibil. Dentalpremier.ro iti ofera doua variante de aparate dentare invizibile: invisalign invizibil si lingual invizibil. Iata ce trebuie sa stii despre cele doua variante!

1. Aparat dentar invisalign – Aceasta tehnologie este noua si foloseste gutiere transparente realizate computerizat cu ajutor amprentelor dentare. Ortodontul iti va lua un mulaj cu ajutorul unei paste care se intareste, apoi va trimite catre laborator mulajul pentru realizarea dispozitivului ortodontic. Este o metoda discreta de a rezolva probleme mici si moderate, in special in zona frontala, sau in cazul spatiilor interdentare minore.

Pentru ca nu exista bracketi si arcuri metalice, deci nimic care poate fi reglat, gutierele trebuie refacute periodic. Unul dintre avantajele unui astfel de dispozitiv este faptul ca este mobil. El poate fi indepartat la nevoie. Se recomanda purtarea dispozitivului ortodontic in jur de 22 de ore pe zi, insa durata acestui tratament este mai mica decat in cazul modelelor metalice.

2. Aparat dentar lingual invizibil – Acesta nu este recomandat pentru orice fel de problema dentara. In primul rand, este de evitat a se folosi in cazul dintilor de lapte. Apoi, unele probleme pot fi mai grave si singura solutie poate fi aparatul metalic clasic. Insa pentru a stabili acest lucru, este necesara o vizita la medicul specialist.

Acest dispozitiv este complet invizibil, partea metalica fiind pozitionata pe interiorul dintilor. Este recomandata folosirea unui aparat dentar lingual invizibil atunci cand se doreste tratarea dintilor inghesuiti, corectarea malocluziilor sau malpozitiilor dintilor, indiferent de gravitatea lor. De asemenea, se poate folosi pentru a reduce distantele anormale dintre dinti.

Nu ezita sa apelezi la clinica stomatologica Dentalpremier.ro atunci cand ai probleme cu dintii. Expertii te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere.