De ce merita sa faci abdomene

De-a lungul timpului, clasicele abdomene pentru slabit au fost considerate solutia salvatoare pentru arderea grasimii inestetice de pe abdomen, insa, exista un mic secret care e important de respectat.

In primul rand, este important sa intelegem faptul ca abdomenele intaresc peretele si centura abdominala si le pregatesc de fapt pentru reducerea progresiva a grasimii prin dieta si antrenament de tip aerobic precum jogging, zumba, inot, tenis, mers pe jos. Asadar, este important sa respectam aceste conditii pentru a putea avea rezultatele promise.

Cu alte cuvinte, repetarea exercitiilor pentru tonifierea abdomenului duce doar la un magnific set de muschi, care se vor ascunde sub tesutul adipos.

Pe de alta parte, abdomenele pot fi destul de periculoase, mai ales daca nu vor fi executate corect.

Inainte de a ne intreba cate abdomene trebuie sa facem zilnic pentru a avea rezultate, e important sa intelegem ca pot fi si alte cauze decat numarul lor efectuate pe zi, din cauza carora nu putem obtine rezultatele dorite.

Ca urmare, doctormit.ro ne enumara care pot fi motivele pentru care abdomenele nu dau rezultate:

  • Efectuarea miscarilor gresite. Tocmai de aceea, este foarte important sa stapanim foarte bine pozitia corpului in timpul executarii abdomenelor deoarece o pozitie gresita ne poate afecta coloana vertebrala.
  • Respiratia gresita. Respiratia corecta este vitala in executarea exercitiilor fizice eficiente, nu doar a abdomenelor. In situatia in care esti una dintre persoanele care nu observa nici o schimbare dupa sute de seturi de abdomene, inseamna ca e timpul sa analizezi situatia. Poate ca nu respiri corect.
  • Nu intensifici ritmul. Un alt motiv pentru care nu obtii rezultate este ca poate nu grabesti ritmul, ca nu avansezi. Odata ce vei capata experienta, iti va fi mult mai usor sa executi abdomenele, iar rezultatele vor aparea in cel mai scurt timp.
  • Ramai ancorata in rutina. Din cauza faptului ca executi tot timpul acelasi tip de exercitii, fara sa alternezi miscarile poate fi o alta greseala. E recomandat sa schimbam exercitiile si sa lucram fiecare zona a corpului.
  • Mananci ceea ce nu trebuie. Pe langa efectuarea abdomenelor zilnic e bine sa acordam o mare atentie la alimentatie. O dieta sanatoasa este cel mai scurt drum catre un abdomen plat si tonifiat. Ca urmare, chiar daca vei afla de ce abdomenele te ajuta sa slabesti si vei face sute de abdomene pe zi, rezultatele nu vor aparea daca vom avea o dieta cu alimente cu un continut caloric ridicat.

In concluzie, o dieta sanatoasa, bogata in fructe, legume si carne dar fara continut de grasime este un prim pas in procesul de slabire. Pe de alta parte, atat abdomenele executate zilnic si corect, cat si efectuarea a altor tipuri de exercitii de fitness ne pot ajuta sa obtinem silueta mult dorita.

Descopera mai multe informatii din urmatorul videoclip DoctorMIT: