De ce merita sa vizitezi Romania

obiective turistice romania

De la castele de renume mondial precum Castelul Bran sau „Contele Dracula’s” pana la locuri cu o biodiversitate enorma precum Delta Dunarii, lista locurilor de vizitat in Romania este uriasa. In acest articol am decis sa selectam cele mai bune destinatii pentru a-ti putea planifica cu usurinta calatoria pe meleagurile romanesti.

  1.  Bucuresti

Este posibil ca poarta de acces a calatoriei tale in Romania sa fie capitala, Bucurestiul. Este extraordinar! Acest oras ofera unele dintre cele mai interesante locuri de vizitat din Romania. Ceea ce a fost cunoscut anterior sub numele de „Parisul Orientului” si-a pierdut multe dintre atractiile sale in perioada comunista si dictatura lui Nicolae Ceausescu.

  1. Brasov

Daca trebuie sa alegi, Brasovul este orasul pe care sa-l vezi in Romania. Cand ajungi in centrul sau istoric, ti se va parea ca esti intr-o poveste. Centrul istoric medieval este plin de case colorate in stil renascentist, baroc si neoclasic care ii fac pe toti calatorii sa se indragosteasca. In Piata Sfatului se afla Biserica Neagra, simbolul orasului si cea mai mare cladire religioasa in stil gotic din regiunea Transilvaniei. Este indicat sa economisesti cel putin o zi din calatoria ta in Romania pentru a vizita Brasovul, dar, in plus, este situat intr-un mediu idilic, inconjurat de Muntii Carpati.

  1. Castelul Bran

Una dintre cele mai populare excursii din Brasov este cea care te duce sa vezi celebrul Castel Bran. Nu suna cunoscut? Cu siguranta daca iti spunem ca este cunoscut sub numele de Castelul Contelui Dracula, il incluzi rapid in lista ta de locuri de vizitat in Romania. Construit de sasi in 1382, a avut functii defensive impotriva invaziilor turcesti. A inceput sa fie cunoscut sub numele de castelul vampirului popular pentru ca se spune ca aici s-a refugiat Vlad Tepes, printul roman care a servit drept sursa de inspiratie pentru scriitorul irlandez Bram Stoker.

  1. Sighisoara

Un alt loc pe care nu-l poti rata in calatoriile prin  Romania este Sighisoara, judetul Mures. Aceasta bijuterie medievala a fost fondata in secolul al XII-lea de sasii din Germania. Declarat patrimoniu mondial unesco, veti fi surprinsi de starea excelenta de conservare a centrului istoric.

In  cetatea de la Sighisoara este plin de strazi inguste pietruite si case colorate. In una dintre ele s-a nascut Vlad Dracula si este posibil sa-i vizitezi casa, care gazduieste in prezent un muzeu al armelor antice.

Sighisoara a fost construita cu un caracter defensiv si militar marcant pe care il poti simti atunci cand indraznesti sa o descoperi. In ea poti vedea ziduri, turnuri si bastioane care sunt inca in mare parte in picioare. Cele mai frumoase turnuri sunt cel al Cositorilor, cel al Fierarilor, cel al Vopsitorilor, cel al Croitorilor si cel al Ceasului.

Delta Dunarii

Minunatul fluviu Dunarea isi incheie traversarea europeana in Romania, unde se varsa in Marea Neagra. Inainte de a face acest lucru, formeaza zone de delta uriase care ofera un spectacol natural frumos. Cei 2.733 de kilometri patrati ai Rezervatiei Biosferei Transfrontaliere din Delta Dunarii reprezinta un refugiu pentru peste 1.200 de specii de plante, 320 de pasari (printre care se remarca pelicanul, cu peste 6.000 de exemplare) si 110 de pesti.

Romania are cate ceva pentru fiecare. Indiferent daca ai ajuns aici pentru drumetii montane, pentru istorie sau pentru plimbari la malul marii, cu siguranta vei gasi o activitate de practicat si ceva de facut. Tot ce trebuie sa faci este sa te documentezi inainte pentru a nu rata nimic din ceea ce vrei sa vezi.