Florile roșii

Roșul reprezintă dihotomia dintre bine și rău. Este cea mai fierbinte culoare din spectrul cromatic, fiind asociată cu soarele apusului, cu sângele, dar și cu focul și cu diavolul. Reprezintă dragostea și războiul în același timp, este culoarea furiei și a violenței, dar și a înroșirii și a dorinței. Este o culoare extrem de stimulativă, stârnind en intreaga paletă de emoții, de la pasiune la furie. Din punct de vedere fizic, se spune că mărește tensiunea arterială, ritmul inimii și al respirației, că sporește energia și entuziasmul și că transmite încredere. Această culoare atrage cu siguranță atenția, fiind astfel folosită pentru a semnala pericolul (lumini, indicatoare stradale) sau importanța și puterea (covoare roșii). În natură, roșul este întâlnit în culoarea căpșunilor, cireșelor, merelor, roșiilor și a florilor roșii, cum ar fi lalelele, trandafirii, garoafele, gerberașii. În timp ce în Africa de Sud roșul reprezintă doliul, în China este culoarea fericirii, aducând noroc. În cultura politică, roșul este asociat cu comunismul și socialismul. Ca și culoare feng shui, aceasta este culoarea elementului Foc, fiind responsabilă de aducerea bucuriei, a entuziasmului și a dorinței sexuale în casa ta.

Semnificația florii roșii

Florile roșii sunt, probabil, cele mai vibrante și mai incitante pe care ni le-a oferit natura. Atunci când se gândesc la exprimarea senzualității și a romantismului, îndrăgostiții oferă de obicei flori roșii drept cadou.

Acestea vin într-o varietate de nuanțe, fiecare dintre ele purtând o semnificație specială:

Roșul vibrant exprimă pasiunea arzătoare.
Roșul portocaliu-portocaliu ars este un simbol al energiei arzătoare.
Roșul cireșie mai profund poartă semnificația iubirii și a romantismului.
Crimsonul simbolizează sexualitatea.
O floare burgundă bogată semnifică o dorință intensă.
Nu vă fie teamă să le folosiți pentru a transmite putere, curaj și distincție.

Aranjamente florale roșii

Sunt folosite în aranjamente pentru a atrage atenția, sugerând sofisticare și încredere, chiar și în doze mici, care pot fi mai eficiente decât o cantitate mare de culoare roșie. Aceste aranjamente florale sunt un semn de lux și bogăție, mai ales dacă folosești trandafiri roșii. Aceste flori pot fi combinate cu o mare varietate de alte flori.

Iată un mic ghid pentru a le combina cu alte flori colorate:

Aceste flori formează un cuplu ideal cu verdele verde smarald, roșul și verdele fiind culori complementare pe roata culorilor. Combinate cu verdele, ele sunt tradiționale pentru Sărbătorile de Crăciun. Pentru a îmbogăți frumusețea unei flori roșii, se poate folosi verdeață, cum ar fi ferigi.
Combinarea acestora cu flori de un albastru rece oferă un mare contrast, răcorind fierbințeala roșului.
Folosiți roșu cu flori roz deschis cu pentru o combinație armonioasă.
Dacă folosiți flori galbene în combinație cu roșu, aveți grijă ca cele două culori să nu fie prea apropiate ca valoare, cum ar fi roșu închis în combinație cu flori aurii sau galben pal. În caz contrar, florile roșii sunt frumos puse în valoare de nuanțele de galben.
Pentru a crea un aranjament vesel, încercați să amestecați roșu cu flori roz și portocalii.
Combinate cu flori mov, acestea creează o combinație elegantă, dar țineți cont de faptul că prea mult mov poate fi uneori copleșitor.
Florile albe sunt adesea folosite cu cele roșii, mai ales când vine vorba de trandafiri, pentru aranjamentele de nuntă sau alte ocazii speciale, cum ar fi Ziua Îndrăgostiților, acest amestec simbolizând puritatea și pasiunea combinate.
O regulă importantă în ceea ce privește florile roșii: uneori mai puțin înseamnă mai mult. Un strop de roșu poate fi mai eficient decât un aranjament roșu de culoare solidă.
Flori roșii de nuntă
În timp ce o nuntă complet roșie poate părea prea îndrăzneață, aceste flori sunt destul de comune în nunțile tradiționale, deoarece reprezintă romantismul și luxul. Un buchet de trandafiri roșii se completează perfect cu o rochie de mireasă albă sau crem, creând un efect izbitor. Florile exotice, cum ar fi hibiscus roșu, sunt foarte populare la nunțile tropicale pe plajă, cum ar fi nunțile hawaiiene. Aceste flori sunt folosite în buchetele de mireasă, pentru coliere de flori și chiar purtate în părul miresei, adăugând o notă de pasiune și exotism. De asemenea, sunt un compliment excelent pentru o nuntă în negru și roșu, fiind pata de culoare perfectă pe o rochie de mireasă sau o rochie de domnișoară de onoare neagră. Florile roșii perfecte pentru o nuntă sunt, de departe, trandafirii roșii. Două specii ale acestora sunt cel mai des folosite în buchete, datorită culorii lor minunate și a texturii catifelate: „Grand Prix” și „Passion”. Alte flori populare pentru buchetele mireselor sunt: anthurium, crini calla roșii, crini asiatici roșii și orhidee roșii. Pentru centrele de masă și alte aranjamente florale de nuntă, se pot folosi, de asemenea: lalele roșii, hibiscus roșu și margarete gerbera roșii. Dacă vrei să dai o notă regală nunții tale, adaugă flori de culoare albastru deschis în aranjamentele tale.