Livia- vinul care va indeamana la petrecere!
Vinul este intotdeauna prietenul cel mai bun al petrecaretului, iar cei care au gustat din gama de vinuri Girboiu, recunosc adevarata valoare din fiecare sticla. Girboiu este o crama cu un renume mare in Romania, dar si in restul Europei, oferind sticle de vin premiate, dar si sticle de vin pe care si le pot permite toti consumatorii.
Gama de vin Livia este cea mai accesibila din punct de vedere financiar si prezinta toate cele trei game de vinuri: alb, rosu si rose!
Este important pentru consumatori sa aiba optiunea de a alege, iar gama de vin Livia ofera acest lux. Vinul este o bautura alcoolica care nu numai ca te face sa te simti bine, insa are si beneficii asupra sanatatii. Desigur, vinul trebuie consumat cu moderatie, dar per total medicii din toata lumea au recunoscut multele beneficii ale vinului fie rosu, alb sau rose.
Pentru multi consumatori o sticla de Livia Cabernet Sauvignon este vinul perfect care sa deschida o masa bogata tipic romaneasca. Acest vin demisec exprima putere si virilitate, iar aroma sa complexa de mure, coacaze negre si ardei gras se imbina perfect cu aciditatea si taninurile pronuntate. Echilibrat, intens si cu un post gust persistent.
Cel mai popular strugure de vin rosu din lume este o incrucisare naturala intre Cabernet Franc si Sauvignon Blanc din Bordeaux, Franta. Cabernet Sauvignon este iubit pentru concentratia ridicata si varsta de imbatranire.
Aroma bogata si continutul ridicat de tanin din Cabernet Sauvignon il fac un partener perfect pentru carnea bogata la gratar, sosurile piperate si mancarurile cu aroma ridicata.
Cabernet sauvignon (uneori, pur si simplu, denumit „cab”) este unul dintre cei mai populari struguri de vin rosu si este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume. Strugurii de un albastru intens sunt o incrucisare intre cabernet franc si sauvignon blanc, cu o piele groasa, durabila si vita de vie consistenta. Este cel mai bine cunoscut in regiunea Bordeaux din Franta, unde este folosit in popularul amestec Bordeaux. Vinul rezultat tinde sa fie robust, cu aciditate medie si taninuri si arome de fructe bogate, intunecate. Are un nivel usor ridicat de alcool pentru vinul rosu si se combina bine cu mancarea. Deoarece cabernet sauvignon si merlot sunt struguri de vin rosu populari care sunt frecvent amestecate impreuna, uneori pot fi confundate. Cele doua soiuri sunt de fapt inrudite, facandu-le o pereche naturala. Merlotul este mai subtire si se coace mai devreme decat cabernet. Este un vin mai moale, fructat, care poate sta singur sau poate echilibra struguri ca sauvignon blanc intr-un amestec.
Deoarece vinul Cabernet Sauvignon are o aroma mai intensa, mai indrazneata, mancarea care se imbina bine cu el ar trebui sa fie mai consistenta si mai bogata pentru a taia vinul. Daca combinam acest vin cu un fel de mancare mai usor, cum ar fi pestele, aroma vinului va coplesi complet mancarea in sine, ceea ce nu dorim.
Atunci cand combinam mancarea si vinul, cel mai important lucru este sa ne asiguram ca se complimenteaza reciproc si nu se coplesesc reciproc.
Cabernet Sauvignon este, de obicei, cel mai bine asociat cu o portie de carne rosie, dar poate merge si cu mancaruri vegetariene, cum ar fi ciupercile portobello si anumite branzeturi.
Se poate spune ca este un vin foarte bun pentru a fi servit alaturi de preparate romanesti de post.
Insa acest vin nu este doar pentru cei care tin post, deoarece merge perfect si cu un burger. Cand majoritatea oamenilor se gandesc la asocierea de vinuri cu alimente, hamburgerul nu este intotdeauna ceea ce ne vine in minte, dar e o greseala sa facem asta. Desigur, nu vorbim despre un burger de tip fast-food, ci mai degraba un burger bun, consistent, dintr-un restaurant dragut. Pentru ca, cand ne gandim la asta, un burger este intr-adevar o friptura din carne tocata, asezata pe o chifla, asa ca de ce nu ar trebui sa se potriveasca bine cu un vin bun?
Un burger bun se va imbina cu un Cabernet Sauvignon la fel de bine ca orice friptura. De fapt, in functie de calitatea carnii folosite la burger si de diferitele toppinguri adaugate burgerului, s-ar putea sa descoperiti ca se imbina chiar mai bine decat cu o friptura.
Cheia acestei asocieri este sa va asigurati ca burgerul nu este prea bine facut. Va recomandam o temperatura medie pentru burgerul vostru, astfel incat carnea sa pastreze acea aroma suculenta pe care cineva se asteapta sa o obtina de la un burger grozav.
Crama Girboiu pune la dispoztie multe soiuri de vinuri premiate si renumite in intreaga luma, iar Cabernet Sauvignon Livia este doar un exemplu. Este un vin excelent care va incanta papilele gustative atat bautorilor experimentati, cat si celor care se aventureaza in lumea vinurilor de calitate pentru prima data. Girboiu va aduce bucuria in casa sub forma unei sticle!